saraaix.blogg.se

Välkommen hit och följ mig under min tid i sköna Aix-en-Provence! :)

Picknick och lördagsbestyr

Publicerad 2016-02-27 10:48:06 i Aix, Allmänt, bilder, skola, vänner,



1 1/2 timmas lunchrast kan kännas sjukt mycket. Här i Frankrike verkar alla ha väldigt lång paus för lunchen (antar att det är för att de ska hinna med alla olika rätter). 
Skolan som vi går på har ingen matsal eller nåt så vi får antingen gå ut och käka (dyr historia) eller ha med oss nåt att förtära i klassrummet... Eller, så gör man som vi gjorde häromdan; vi tog med oss maten och satte oss i parken bredvid och njöt av solen. Inte illa för att vara februari! Om någon dag ska det bli 17 grader (yeah!). C'est mon truck! (Det är min stil/my cup of Tea) (När jag va i kalla Paris ska det visst ha varit typ 20 grader här i södern... Typiskt att jag missade det!)

Idag är det lördag. Tänker att jag ska bege mig till biblioteket för att läsa ut en bok, plugga lite franska och sedan fila på lite jobbansökan. (Ingen som vet nåt/någon i Göteborgstrakten som verkar intressant? Måste ha ett jobb när jag kommer hem i juni, annars kommer jag gå under känner jag! :P) 

En grej som är helgalet här i Aix, på tal om bibliotek- DE HAR INGET WIFI! Haha, inte särskilt uppskattat och väldigt konstigt! 

Ikväll sticker jag nog till kyrkan där de har en "groupe des jeunes"- typ Ungdomsgrupp. Ska bli nice :) 

Nu måste jag kila. Men vi hörs och ha en trevlig lördag!

Om

Min profilbild

Sara Imberg

Salut! Sara heter jag. För tillfället befinner jag mig i Aix-en-Provence i södra Frankrike. Går på IS ( international school- och ingenting annat! haha) där jag under ett halvår kommer plugga franska :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela